Friday, June 12, 2009

Twin Baby ^_^

Salam..

          I was posted at Karkala for next 3weeks in OBG unit(Obstetric & Gynaecology)..Ape yang best bile posting kt Karkala,ktorg dpt 2days holiday,saturday n sunday..!!!So,bile tibe friday je  aku sgt2 hepy sebab esok tu HOLIDAY!!! hihi..

So,wut's on the agenda 2morrow????? --->Gi Shopping kt Mangalore nga sarah,elena,n widat..*wink*

          Emm,compare to psychiatry,OBG posting lg best 100x,xbosan cam psychiatric!! Ok,aku nk cite pengalaman ku posting OBG.First 3days ni me,syani,lia,milaksh,n mahesh kn posting kt postnatal ward[ward org yg lpas bersalin]..next 3days ultrasound lak,InsyaAllah..Aku suke post natal ward ni..Walopon ward ni ade bau yg x bes sket tp ianye diceriekan dengan tangisan baby2 yg baru lahir..Setiap hari ktorg dapatla maen2 nga baby2 ni..sumenye still lg merah2(@pink2..hihi)..comel sangat duk merengek2..cm nk cubit2 je baby2 ni sb comel sgt..hihi..tp mostly baby kt cni kecik2 je,.huhu..Dan hari ni plg special sb ade twin baby yg baru delivered pg td..comel sgt..baby boy,both are boy..tp pg td,twin ni auntie n grandma dorg yg jg sb their mom still in da care room,bcoz she delivered her twin via caeserian section..tapi twin ni cam fhm je mak dorg xde kt c2,dorg baek sgt,xnangis pon..huhu

          Pastu petang td,Dr Girija ajar ktorang cmane nk examine pregnant woman..pe yang menariknye,while examine dat lady,tibe2 her baby gerak2..memang nampak clear gile baby tu tendang2 perut mak die..active gle,asik tendang2 je..comel sgt..first tym ktorg tgk..mesti kite ms baby dulu2 cm2 jugak kan??..apelah perasaan mak kite bile kite tendang2 perut mak kite?..sakit ke mak kite mase tu?? tapi im pretty sure our mum very hepy dat tym rite??..even kitorg yang tgk dat lady tu pon rs sgt bahagia..^_^  (p/s:I miss my mak a lot=) )

          Tapi,bile terpikir balik,sedih je tgk baby2 tu..sebab mereka dilahirkan bukan sebagai seorang Islam..mereka x bersalah tapi naseb baby tu dilahirkan oleh ibu mereka yang bukan Islam..Tiada azan dilaungkan ketika bayi lelaki dilahirkan..tiada iqamat dibisikkan ketika bayi perempuan dilahirkan..sedihkan..kita seharusnye bersyukur dilahirkan sebagai seorang Islam..patut bersyukur dengan nikmat iman dan Islam yang Allah berikan kepada kita..Alhamdulillah..=)Takpela,tu semue telah ditetapkan oleh Allah S.W.T..kita doakan la moge2 baby2 ni suatu hari nanti mendapat hidayah dariNya untuk memeluk Islam..Doakn juge buat mak2 dorg..InsyaAllah..=)

Mase amik history patient tadi,sempatla aku curi2 amik gambar twin tu untuk share nga korg..=)


Ni la twin tu..^_^


Sebelah kanan tu active sket,yg sblh kiri tu tdo je..hihi


Comelkan...perasan tak dorg xseiras sgt??


Mase ni ade sorang je,sorang lg pergi
jumpe mak die..hehe

3 comments:

  1. to syabab,maisarah n nami 'gorille':

    baby2 ni sgt comel kan..lalala

    To nana,
    suker blog nana gak=)

    ReplyDelete