Tuesday, June 30, 2009

Seminggu di Malaysia^_^

Salam..

          Kembali sudah aku ke manipal..meneruskan perjuanganku di india yang tinggal hanya tinggal sebulan lebih je lagi..Kembali ke Manipal untuk mengemas barang2,ready untuk pulang ke tanah air pd 17 august ni..lalala..Banyak perkare2 yg belaku sepanjang aku xde kt manipal,ade pekare yg mngejutkan berlaku,hanya warga manipal je tau..Moge Allah teguh kan iman ku n sahabat2 yg laen..Amiin..huhu..n baru aku tau rupenye ramai yg rindu aku..haha..buat syabab,jgn nangis2 lg ye,org da blk manipal da..buat pika,lpas ni pika ade partner dlm bus nk g karkala..buat rumateku,aku tau mu pon rindu aku..lalala..n buat rakan2 fc,pasni fc akn kembali cerie..gagaga

           Kepulangan ku ke malaysia tempoh hari dapat melepaskan rindu ku pada malaysia yag tercinta..huhu..Sepanjang tempoh seminggu tu Alhamdulillah aku dpt menjalankan tanggungjawab ku sebagai anak dan jugak cucu..hepy sgt sebab dpt jg mak n at da same tym dapat jage tokwan ku yang dah uzur..Alhamdulillah..^_^

           Sepanjang aku kt umah,aku xlepaskan peluang untuk makan semua makanan kegemaranku..Al maklumlah dah hampir setahun xbalik malaysia..hehe..nmpk sume mkanan cm sdap je..hehe.. Kebetulan sekarang ni musim buah kt malaysia,pe lagi makan durianla banyak2..hihi..Dan aku sempat gak beli beberapa buah buku agama,akhirnye dpt gak beli=)

            Kepulangan singkatku itu jugak sebenanya telah bukak peluang buat ku n my buddies to gather again selepas 3tahun kami berpisah..bersyukur sangat2 dapat jumpe dorg..if selame ni ktorg juz contact thru ym or phone tp akhirnya ktorg dapat jumpe gak..sabtu hari tu,before aku blk ke manipal,bibik,dida,umie n me janji untuk jumpe kt alamanda,putrajaya..aku n bibik smp k.l pagi sabtu tu n jmp dida kt ukm..dida drive kete ke alamanda..kt alamanda tu la ktorg jumpe umie..cm xcaye je dpt jumpe kan..hepy2^_^..walopon masing2 dah byk brubah dengan pertambahan usia,[ecece,cm da tue sgt je bunyinye..haha]namun persahabatan kite xpenah berubah kn..huhu..biler da lame xjmp,mcm2 ksh kt mrsm dlu ktorg bukak..kisah giler2 ktorg..hihi..byk kn kisah kiter share samer2..tp pertemuan tu cm xlengkap coz xde faten,jaja,n re..InsyaAllah bln 12 ni kt gather lg ye lepas faten blk malaysia=) n dat day gak ade perkare yg xdpt aku lupekan berlaku..hanya kami je yg tau..hahaha...

Buat bibik,umie n dida,aku rindu sgt2 korg..sori ye xsempat hug korg sb sedikit kekalutan berlaku ari2..haha..xsaba nk jmp lg bln8 ni..thanx sb anta aku kt airport.hihi
Buat faten,nt kt jmp bln11 ni yek syg..=)

p/s:bik,aku termimpi2 beg polka dot n kasut kt k.l sentral tu..nt kt bli ye bik..mau2..huhu

 
~dida,me,umie,bibik~


~2 dwarfs nk g solat..lalala~


~kawan2ku yg giler2~
    
   
  ~bergaye nga jubah..xde keje betol..huhu~

 
~us again,at putrajaya~


~umie sayang aku..haha..aku pon syg korg gak^_^ ~


~selepas 3thun berpisah..me n bibik~

9 comments:

  1. Charllote Chuck CharlesJune 30, 2009 at 10:47 PM

    shida eh! aku sgt epy dpt jupe geng k6 alik!

    walaupun mlm tu kalut2, tp tu sume pengalaman yg paling adventure hahaahhahh! xkan penah aku lupe, cume kalo add paten di scenario itu aku rase tamboh kalut kot muahahahha

    eh cik shida, wat exam molek, nnt alik lagi kabo, pasni leh da wat gathering selalu,

    ok take care yang

    ReplyDelete
  2. omio..
    elele..dop ngaku plop..gagaga

    dida syg,
    aku pon sgt epy..rindu bangat kn..
    tu r,kalo paten ade lg kalut r..aku xnk da aksi2 advntre cm2,scarryyy...haha
    ok,nt bln8 kt jmp ye..rindu korg..huhu

    ReplyDelete
  3. eleh dot. :P seronok ng tudung2 baru. dah dpt lah bergaya dpn seseorg.. :P

    ReplyDelete
  4. weh, amende berlaku aritu? jgn biarkn aku diselebung misteri. share weh :)

    rindula, tgk gmb muorg rase sayu je hati ni :')

    ReplyDelete
  5. polka dot...sepit sigma...nivea, st ives.. xlupe beg berreben belang2... bakal menemui anda setelah pulang nantu..tp polka dot tu bli sendri r...muahahhahah...mish u!

    ReplyDelete
  6. eh eh, mana ada nangis..:p
    seronoknya dia balik msia ye..
    lagi sebulan lebih nak balik lagi ni..[ada rasa x nak tingglkan manipal x?]
    moga mak shida makin sehat ye.alhamdlillah, semuanya dipermudahkan Allah..

    k, kita jumpa kembali usrah nanti^_^
    ahli2 wonderpets semua dah rinduuuu..

    sayang selalu,
    syabab

    ReplyDelete
  7. salam..
    syabab,jgn nangis2 k..matang2!!hahaha..shida,org ngaku la rindu la jugak kat shida tyme xde..kan org ckp,rase cam lama giler je..sdgkan seminggu je kan..hehe..alhamdulillah,mak shida dh sihat balik..dah kembali semakin ceria grup posting kite bila shida dh balik semula..hehe

    ReplyDelete
  8. nazmi..
    mn ade aku nk bgaye2 nga tdung baru..
    da xde tdung,aku bli la..hehe

    faten,
    critenye sgt pnjg..kalo mu kol kwn2 kt,suhla dorg cite..sung mbak bbik yg cite,die ade kbolehan crite..hehe

    bibik hana..
    k polka dot..xthn..xkire,blk ni mu blnje aku,hdiah sempena hari raye..eh,cpt konfm sal blk..hehe..rindu2

    ReplyDelete
  9. syabab,
    haha..xpe2 xnk ngaku..hihi
    aa,rs sdh gak nk tnggl manipal..
    kalo xhjan kt g en point nk b4 blk..
    da lm x g jln2 nga zen..huhu
    bl nk wat usrah lg,rs cm jauh je ni..sdeh2..huhu

    pika..
    i miss u too..hehe..
    skrg pika da ade partner da..hehe

    ReplyDelete