Monday, August 2, 2010

Muhasabah Diri..

Salam 'alaik..

Lately,rase dir cam sangat ini sangat lalai..sangat jauh denganNya..
Semangat2 yang dulunye sangat berkobar2,makin ari2 makin luntur,makin hilang..

Kenapa ye?
Maybe sebab tengah posting surgery yg sgt hectic,nak berdepan nga Prof MV ari2 kene prepare gile2..Yeke??
Tak pun sebab skrg ni mase berlalu dengan sangat pantas..sekejap je da malam..
Maybe gak sebab...or sebab bla bla bla...

Aisyy..Macam2 la alasan yang diri sendiri create..
Salahkan surgery posting lak..huhu
Takde pon nk salahkan diri sendiri..aigoo..hehe

Cam ustz hasrizal cakap ari2,kite slalu jadikn bnde lain sebagai alasan,bukannya letakkan kesalahan tu atas diri sendiri..huhu

Lemahnye diri ni..

Kadang2 lagi dahulukan perkara dunia melebihi akhirat..
Lagi pentingkan study daripada beribadah..
Lagi pentingkan bende2 yang xpenting daripada abdikan diri dalam dakwah..
Lupe bahawa dunia ni hanyalah diibaratkan setitik air laut,walhal akhirat itu adalah seluas lautan..

MasyaAllah..laghonye diri ni..T_T

Apw yang perlu ku lakukan??
Think think n think..

Emm..
Harus berubah mulai detik ini..[rasenye selalu je gune ayt ni..hoho]
Tak boleh hanya duduk n merenung naseb..

Tapi,
Diri harus bangkit..
Semangat harus dikembalikan..
Niat harus diperbetulkan..
Ibadah perlu ditingkatkan..
Kaki harus melangkah,meninggalkan perkara2 lagho..
InsyaAllah..^_^

[tgh semangat ni..!!!moge terus kekal semangat camni..hehe..I'Allah]

p/s:Ramadhan bakal tibe..lebih kurang seminggu je lagi..HOpefully kite sume excited tunggu Ramadhan lebih dari tunggu raye..hehe..^_^

So when the time is hard
There’s no way to turn
As HE promise HE will always be there
To bless us with HIS love and HIS mercy
Coz, as HE promise HE will always be there
HE’s always watching us, guiding us
And HE knows what’s in all in our heart
~Always be there: Maher Zain~


::u'r the reason for me to stand..thanx sis 4 always by my side::
ukhuwah fillah..

6 comments:

  1. 'dalam usrah kita subur tarbiyah,
    janji setia dipatuhi...'

    ingat tak lirik ni?

    luv u fillah sis!
    moga terus tsabat!

    ReplyDelete
  2. ingat!!!!lagu ikram kn?
    hehe..

    luv u too...
    thanx ye zen..hehe

    ReplyDelete
  3. pewwit!!!gmbar smart!!!!thnx to pakej perlancongan audah!!!hahaaha=p
    nak gmbar2 maso nih!!muahaha

    ReplyDelete
  4. 2la..pakej lngkp audah ni..photographer pon sgt hbt..hehe
    mehla amek gmbo ni..heh

    ReplyDelete
  5. pakej lengkap audahAugust 4, 2010 at 6:37 PM

    hohoho.
    pakej lengkap audah bersedia membantu anda bila2 masa
    sila buat panggilan sekiranya 'circle2' anda memerlukan khidmat kami
    kpd cik omio - pakej lengkap audah ye, bukan pelancongan =D

    ReplyDelete
  6. owhw3!!!mintak maaf kepada encik audah sekeluarga!(?)
    heheh,,,baeklah,,,pakej lengkap audah !!!yeay!!=D

    ReplyDelete